Aquest divendres 21 de març hem pogut gaudir d’un taller de ioga amb famílies a càrrec d’Irene Díaz. L’activitat s’ha dut a terme a la biblioteca de l’escola.
Per introduir-nos en la temàtica, en Carlos ens ha narrat l’àlbum il·lustrat “Ioga” de Míriam Raventós i Maria Girón, que ens ha transportat a un fantàstic viatge als inicis d'aquesta pràctica que aporta tants beneficis.
Posteriorment, n’Irene ha conduït la sessió, amb una proposta adaptada a totes les edats, en la que s’ha creat un ambient de benestar, complicitat i connexió entre infants i famílies.
Finalment, les famílies han pogut mirar lliurement una mostra de llibres, àlbums il·lustrats, cartes i jocs relacionats amb el ioga i el retorn a la calma.
El dimarts 17 de desembre vam rebre la visita de l'escriptor Ponç Pons a la darrera sessió del club de lectura que hem dut a terme durant aquest trimestre amb els alumnes de sisè.
Va ser una gran cloenda, sobretot perquè Pons és l'autor de Memorial de Tabarca, obra que hem llegit durant aquestes setmanes. Els alumnes van poder parlar amb ell, fer-li preguntes i Pons ens va parlar de moltes coses entre elles de la necessitat de trobar la nostra vocació a la vida i de posar passió i esforç a tot el que fem.
Ja tenim preparades les maletes viatgeres perquè tornin a rodar!
Un curs més, viatjaran a casa de l'alumnat de la nostra escola, per tal que pogueu gaudir en família d'aquesta selecció de llibres que hem preparat.
Aquest curs, a banda de les maletes d'infantil, 1r i 2n cicle, també hem incorporat les maletes de 3r cicle de primària.
Desitjam que gaudiu de les lectures i que sigui una experiència ben gratificant per tota la família!
El 24 d'octubre es celebra el DIA INTERNACIONAL DE LES BIBLIOTEQUES per reconèixer la seva importància en la societat, promoure l'accés a la informació i la cultura, i homenatjar la tasca dels/ de les professionals bibliotecaris/àries.
Aprofitant aquesta celebració, durant aquesta setmana, els grups de primer cicle d'Educació Primària hem visitat la biblioteca de Ciutadella.
Després d'explicar-nos el funcionament d'aquest espai públic, hem pogut escoltar un conte i gaudir d'un temps de lectura compartit.
El passat dijous dia 9 de maig vàrem dur a terme el 2n Bookcafè d'aquest curs.
El tema sobre el que vam poder xerrar, compartir experiències i lectures va ser la relació entre germanes i germans i els conflictes que solen aparèixer.
Unes set famílies varen participar d'aquest col·loqui tant enriquidor.
Aquest és un projecte que han preparat l'equip de suport i la comissió de biblioteca del centre i que esperem poder continuar el curs que ve.
Dilluns passat es va dur a terme un col·loqui/tertúlia sobre el vincle. L'equip de suport, juntament amb la comissió de biblioteca va preparar aquesta activitat per a famílies amb l'objectiu de parlar, a través dels llibres, de com s'estableix el vincle entre infants i progenitors, com n'és d'important que aquest vincle sigui segur i sa i com es pot treballar.
Va ser una trobada informal, un moment per compartir experiències, llibres, relats i fins i tot anècdotes. Esperem que no sigui l'última!
El passat divendres, vam posar en marxa de nou el projecte de maletes viatgeres.
L'objectiu d’aquestes maletes viatgeres és que els infants gaudeixin de la lectura i, sobretot, fer-ne una experiència compartida amb les famílies.
La comissió de biblioteca del centre s'ha encarregat de la selecció de llibres que, juntament amb noves bosses viatjaran per les cases dels alumnes del 1r i 2n cicle d'educació primària.
L'any passat ja vàrem recuperar les maletes d'educació infantil i esperem l'any vinent poder completar la proposta amb maletes per al 3r cicle d'educació primària.
Esperem que gaudiu de la proposta, cuideu molt els llibres i sobretot que xaleu en família.
UN SANT JORDI SALVATGE A L'ESCOLA!
Aquest any, per celebrar Sant Jordi, hem escollit el tema de la selva. Cada nivell ha treballat un àlbum il·lustrat i amb els resultats d'aquesta feina s'ha creat una exposició col·lectiva al passadís del 2n pis.
A més, també hem decorat l'escola amb lianes, animals i molta, molta vegetació.
ELS DE 5è VENEN A JUGAR A "LLIBRESCACS" A LA BILIOTECA
Els passats dimecres i dijous, els alumnes de 5è van venir a la biblioteca a jugar una partida de "Llibrescas". Com podeu imaginar és un joc que mescla els escacs i els llibres. Ens ha servit per analitzar una mica més una sèrie de llibres, per parlar per exemple de llibres-joc, d'autors i il·lustradors, del gènere epistolar... i alhora ens ho hem passat força bé. Esperem que prest tornin i juguin una partida de revenja.
LA CLASSE DE LES GIRAFES ENS VISITA!
El passat dia 16 de la classe de les Girafes va venir a la Biblioteca. Allà van poder escoltar un conte cantat que es titulava "Li posem un bigoti", un àlbum sense lletres que es deia "Oh!" i van conèixer a na Groga, una girafa que no podia ballar. Al final van escoltar el conte "L'arbre de Nadal del Senyor Eudald".
Esperam que el proper trimestre ens tornin a visitar!
CLASSES DE 4 anys: MUSSOLS
A la classe dels Mussols, cada setmana treballen un conte diferent. Els contes relacionats amb les festes de Nadal els han escoltat a un lloc molt especial: la biblioteca de l'escola. Després de pujar moltes escales han trobat en Carlos. Ell els ha explicat dos àlbums il·lustrats amb històries que van passar per Nadal. Després l'hem ajudat a decorar la biblioteca posant bolles als arbres de les finestres i finalment, hem pogut mirar els contes que ell ens havia preparat. Moltes gràcies Carlos. Ens ha encantat venir, segur que tornarem un altre dia!
Classe de 4 anys: COETS
La classe dels coets també ha vingut a la biblioteca. Allà ha escoltat el conte "UN BON NADAL" de Nicholas Oldland i han ajudat a decorar la biblioteca per Nadal. Després ha tingut temps de llegir i compartir llibres, quina xalada que han fet!
La setmana passada, la classe de les tortugues va venir a la biblioteca per primera vegada. Van poder escoltar, cantar i llegir llibres. Esperem que s’ho passessin tant bé com nosaltres i esperem que tornin prest!
Dia 25 de novembre, aprofitant que a la classe havien parlat de la Fira del Llibre en català, la classe dels dracs ens va venir a veure. En Carlos ens va explicar uns quants contes i després vam tenir temps de llegir i compartir llibres lliurement. Dracs, torneu quan vulgueu!
Dilluns 3 de febrer, la classe de 6è B va venir a la Biblioteca per tal de realitzar una activitat sobre les versions dels contes popular. Es van adonar que, com diu Roal Dahl, d'aquestes històries ...
"tenéis una versión falsificada,
rosada, tonta, cursi, azucarada,
que alguien con la mollera un poco rancia
consideró mejor para la infancia..."
I és que aquests contes populars que es transmetien de forma oral de pares a fills, han arribat als nostres dies modificats però això també pot ser positiu i enriquidor fins i tot pot ser el punt de partida per a la creació tal com vam veure a partir d'analitzar àlbums il·lustrats que es basaven o versionaven contes populars com Na Caputxeta, L'aneguet lleig o Els tres porquets.
Gràcies
El passat dia 10 de desembre la classe de P3A va venir a conèixer la Biblioteca de l'escola. Anar fins a l'edifici gran va ser tota una excursió. Un cop allà vam escoltar alguns contes però sobretot vam ajudar a en Carlos a ordenar la biblioteca: entre tots vam pensar com podíem classificar els llibres i el criteri triat va ser per colors: els vermells, els blaus, els verds... va ser molt divertit, esperem tornar un altre dia.
Dilluns dia 2 de desembre va començar el nostre “Advent Literari”. Cada dia durant el mes de desembre, una classe diferent obrirà una recomanació nadalenca. Esperem que aquestes propostes us agradin i gaudiu llegint-les.
Dijous dia 28 de novembre, el grup de 1r A va venir a la biblioteca per fer una activitat. En Carlos, el coordinador ens va explicar uns quants contes i ens va fer fixar en les "GUARDES", les primeres pàgines del llibre que serveixen per protegir i/o introduir el conte. Vam veure que hi havia molts tipus diferents de guardes, algunes ens donaven pistes sobre la història i d'altre no. Per acabar vam classificar uns quants llibres segons el tipus de guardes que tenien.
La celebració del dia de les biblioteques cada 24 d'octubre pretén posar en valor el paper de les biblioteques i els serveis que ofereixen al conjunt de la societat amb els que contribueixen a millorar la vida de les persones i al desenvolupament de la societat.
A partir d'ara, la diada tindrà cada any un lema o fil conductor. Aquest cop és "con la igualdad de género" per tal de destacar la feina de les biblioteques en la promoció de la igualtat de gènere.
Com escola, ens sumen a aquesta celebració posant a l'abast de tots els cursos, una sèrie de llibres que reivindiquen i permeten treballar a l'aula els estereotips de gènere, la diversitat i la igualtat entre homes i dones.
El 24 d'octubre es celebra el DIA INTERNACIONAL DE LES BIBLIOTEQUES per reconèixer la seva importància en la societat, promoure l'accés a la informació i la cultura, i homenatjar la tasca dels/ de les professionals bibliotecaris/àries.
Aprofitant aquesta celebració, durant aquesta setmana, els grups de primer cicle d'Educació Primària hem visitat la biblioteca de Ciutadella.
Després d'explicar-nos el funcionament d'aquest espai públic, hem pogut escoltar un conte i gaudir d'un temps de lectura compartit.